De Amerikaanse band Kings Of Leon komt deze week op nummer 1 binnen van de Britse albumlijst met het album Mechanical Bull.

In de eerste week werden er 71.000 stuks verkocht van Mechanical Bull, meldt The Official Charts Company. De plaat verstoot AM van Arctic Monkeys van de eerste plek.

Het is de vierde keer dat Kings Of Leon de lijst aanvoert. Eerder gebeurde dat met Because Of The Times, Only By The Night en Come Around Sundown.

AM van Arctic Monkeys zakt deze week naar de vierde plek. Nieuw op nummer 2 is Nothing Was The Same van Drake met 61.000 verkochte exemplaren. Jason Derulo voert tevens voor de tweede achtereenvolgende de Britse Top 40 aan met de single Talk Dirty.

Birdy

Het tweede album van Jessie J, Alive, komt op de derde plek binnen. Andere nieuwe binnenkomers in de top 10 zijn Tattoos van R&B-ster Jason Derulo op nummer 5, Fire Within van zangeres Birdy op nummer 8 en The Bones Of What You Believe van elektropoptrio Chvrches op nummer 9.

Kings Of Leon liep met Mechanical Bull de koppositie van de Nederlandse Album Top 100 mis vanwege het succes van volkszanger Jannes, die van zijn plaat Wij Vieren Het Leven 18 procent meer verkocht dan de Amerikanen van hun verse schijf. Ook de voorganger kwam niet hoger dan nummer 2.