De Nederlandse volkszanger Jannes staat met zijn album Wij Vieren Het Leven voor de tweede week bovenaan de Album Top 100 en ontzegt daarmee Kings Of Leon en Birdy een nummer 1-notering.

Wij Vieren Het Leven kwam vorige week bovenaan de verkooplijst binnen en weert zich kranig tegen de grote internationale sterren die de Top 100 beklimmen.

Het album Mechanical Bull van de band Kings Of Leon komt binnen op nummer 2, terwijl Fire Within van zangeres Birdy met een derde plek genoegen moet nemen.

Andere nieuwe binnenkomers in de top 10 van de Album Top 100 zijn het titelloze album van metalband Dream Theater (op 4), Ketevan van zangeres Katie Melua (op 5), The Last Ship van Sting (op 6) en Nothing Was The Same van Drake (op 8). Debuutalbum Vrij Als De Wind van Ancora tuimelt van nummer 3 naar nummer 7.

Ondertussen blijft John Mayers Paradise Valley stationair op nummer 9 en het album Sad Singalong Songs van Anouk keert, mogelijk vanwege haar nieuwe hit Wigger, weer terug in de top 10. Hoge nieuwe binnenkomers uit eigen land zijn Mr. Probz (nummer 12), Giovanca (nummer 18) en Krystl (nummer 20).