De Amerikaanse zangeres Katy Perry scoort met haar single Roar haar eerste Nederlandse nummer 1-hit.

In de Mega Top 50 van dit weekend verstoot ze Take Your Time Girl van Niels Geusebroek van de eerste plek, nadat dat liedje vorige week naar nummer 1 steeg.

Katy Perry dankt haar eerste nummer 1-hit aan veelvuldige draaibeurten op de Nederlandse radio en op streamingdiensten als Deezer en Spotify verleden week.

Airplay op radio en gegevens van streamingdiensten tellen mee in de samenstelling van de hitlijst, naast reguliere fysieke en digitale verkoopaantallen. Voorheen kwam Katy Perry nooit hoger dan nummer 2 in de Mega Top 50. Dat gebeurde in 2008 met I Kissed A Girl en in 2010 met California Gurls.

De populaire zangeres had verder nog top 10-noteringen met Hot ’N Cold (nummer 3 in 2008), Firework (nummer 5 in 2011), Last Friday Night (T.G.I.F.) (ook nummer 5 in 2011) en Teenage Dream (nummer 7 in 2010). Nog eens zeven andere singles van Katy Perry stonden in lagere regionen van de lijst genoteerd.

Prodcer

Het nummer Roar is een productie van Max Martin. Meer dan zeventig liedjes van zijn hand hebben een hitnotering, waarvan er vier eerder al op nummer 1 kwamen. Dat waren … Baby One More Time en Oops! ... I Did It Again van Britney Spears, I Want It That Way van Backstreet Boys en It’s My Life van Bon Jovi.

Roar is de eerste single van Prism, het derde album van Katy Perry, dat op 22 oktober verschijnt. Het nummer bereikte in diverse andere landen al de eerste plek van de hitlijsten. Zo is het Perry’s achtste topnotering in haar thuisland en het was de vierde keer dat ze de Britse Top 40 aanvoerde.