De berichtgeving dat de kaartverkoop van de concertreeks van Britney Spears in Las Vegas slecht zou verlopen, is nergens op gebaseerd, aldus manager Larry Rudolph.

Eerder deze week meldde een insider dat de voorverkoop voor de shows van Spears "rampzalig" zou zijn, maar Rudolph wijst dat gerucht nu van de hand.

"Iemand meldde het en iedereen pikte dat verhaal op", zegt hij tegen Billboard. "Het is op niets gebaseerd, behalve een zogenaamde 'betrouwbare bron', die anoniem blijft."

Rudolph zegt dat de vip-arrangementen voor alle zestien Piece Of Me-shows zijn uitverkocht en er zelfs een aantal zijn bijgeboekt om aan de hoge vraag te voldoen. "Ons werd verteld dat bij een succesvolle lancering tien procent van de kaarten in de voorverkoop verkocht worden. Wij hebben dat verdrie- of verviervoudigd."

Ingestemd

"Ze vertelden ons dat het letterlijk de beste voorverkoop ooit was. Nu komen ze bij me terug om te vragen of het goed is om de volgende concertdata eerder in de verkoop te zetten dan we aanvankelijk afgesproken hadden. Ze hebben me nog geen exacte datum gegeven, maar ik heb natuurlijk ingestemd."

Volgens de manager van Spears is een concertreeks in Las Vegas niet per se lucratiever dan een tournee, gezien de kleinere capaciteit van de zalen. Ook zal Spears zo weinig mogelijk playbacken. "We proberen haar uithoudingsvermogen op te bouwen, zodat ze zoveel als menselijk mogelijk is live kan zingen", legt hij uit.