Zangeres Miley Cyrus beweert dat haar omstreden optreden tijdens de MTV Video Music Awards eigenlijk nog pikanter was dan de kijkers zagen, omdat de zender veel gecensureerd zou hebben.

"Bijna alles wat ik deed is eruit geknipt", zegt Cyrus over haar optreden optreden tijdens het prijzengala. Ze werd bekritiseerd vanwege dansroutine met Robin Thicke.

"Ik probeerde Robin Thicke op zijn kont te slaan, maar niemand zag het", aldus de zangeres in Fashion Magazine. "Geloof me, MTV heeft er zoveel uitgehaald."

"De reacties op wat ik deed, waren zo uitzinnig", vindt Cyrus, die de popmuziek van nu 'belegen' noemt. "Ik zie mijn optreden als een frisse wind." In een eerder interview liet Miley Cyrus nog weten dat ze het vreemd vond dat zij wel bekritiseerd werd vanwege haar twerkdansje en Robin Thicke niet.

"Ze hebben het alleen over degene die voorover gebogen stond", zei ze in muziekblad Rolling Stone. "Dus er is duidelijk een dubbele moraal." Tevens verklaarde ze dat ze "waarschijnlijk nooit meer" gaat twerken en dat ze niet probeerde om sexy te zijn tijdens het bewuste optreden.