De Nederlandse dj Gregor Salto is met zijn nummer Echa Pa’lla genomineerd voor de Latin Grammy Awards en vindt dat een "enorme eer".

De dj en producer kreeg de nominatie voor de vooraanstaande muziekprijs in de categorie Best Urban Song. Dat maakt de organisatie van de Grammy’s bekend.

"Het is een geweldige eer om genomineerd te zijn voor deze prestigieuze award en we hopen dat we hem gaan winnen natuurlijk", laat hij via zijn management weten.

In maart won Salto al een ASCAP Latin Award voor het liedje, een hoge industrieprijs. Gregor Salto maakte Echa Pa’lla met Pitbull, DJ Buddah, Papayo en Tzvetin Todorov. Hij is net terug van een Amerikaanse tournee en maakte onlangs remixen voor zowel Rihanna als Jennifer Lopez.

Metropole Orkest

Het Metropole Orkest is tweemaal genomineerd voor de Latin Grammy Awards. Het album Amsterdam Meets Tango met Pablo Ziegler is genomineerd voor beste tango-album, terwijl het album met Edu Lobo genomineerd is in de categorie voor het beste Braziliaanse popalbum.

In totaal kan Het Metropole Orkest nu zestien nominaties voor de muziekprijs op zijn naam schrijven. "Deze nominaties geven ons wederom internationale erkenning voor onze bijdrage aan de wereldmuziek, naast onze toevoeging aan het Nederlandse muziekleven", aldus manager Marc Altink.