Bassist en tekstschrijver Peter Slager van Bløf vindt dat zijn band een brug vormt tussen de oudere garde Nederlandse artiesten en een nieuwe generatie aan nationaal talent.

De Zeeuwse band nam onlangs duetten op met zowel Ramses Shaffy als Nielson.

"Die uitstapjes zijn in zoverre aan elkaar verbonden, dat we een bijzonder postuum duet hebben mogen maken met iemand van de oudere generatie en anderzijds met iemand van een nadrukkelijk jongere generatie", zegt Slager tegen NU.nl.

"Wij staan met Bløf een beetje tussen die twee generaties aan Nederlandse muziek." Bløf bewerkte het nummer Eiland Van Weleer van Ramses Shaffy voor het album Leef!, terwijl de band voor de soundtrack van de film Mannenharten het titelnummer opnam met singer-songwriter Nielson.

Aanvankelijk aarzelde Bløf om mee te werken aan het tributealbum voor Shaffy. "We zaten een beetje in dubio. We hadden Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder al eens opgenomen en dat wilden we niet nog eens doen. En om die oude opname in te leveren, dat vonden we niet zo leuk."

Opname

"Bovendien was die al aan The Scene vergeven. Laat Me ligt ons ook erg in het repertoire van Ramses, die hoor ik ons ook zo doen, maar die zou Lucky Fonz al doen." Menno Timmerman, de vroegere manager van Shaffy, bood Bløf daarop een opname die de zanger kort voor zijn dood maakte aan.

"Dat was een hele eer. Het probleem daarmee was echter, dat ondanks dat Eiland Van Weleer een prachtig liedje is, we er weinig van onszelf in kwijt konden. We hebben zelfs bijna op het punt gestaan de opdracht terug te geven, vanwege tijdgebrek en allerlei gedoe."

Kwaad

"Bas (Kennis, toetsenist, red.) heeft de opnames thuis nog eens beluisterd en zich er een middagje kwaad om gemaakt. Hij heeft toen stukken van Shaffy’s stem eruit gehaald en is daar omheen iets nieuws gaan bouwen." Het resulteerde in een volledig nieuwe variant van het nummer, die de titel Het Eiland meekreeg.

Momenteel werkt Bløf aan een nieuw album met producer J.B. Meijers. "We sloegen aan toen we de productie van het album van Carice van Houten hoorden. Ik stuurde J.B. een mail om hem daarmee te complimenteren en zo zijn we in gesprek geraakt. Hij vond het een goed idee om onze plaat onder handen te nemen."