Zangeres Miley Cyrus zegt terugkijkend op haar omstreden optreden op de MTV Video Music Awards dat ze waarschijnlijk nooit meer haar twerkdansje gaat uitvoeren.

"Nu verwachten mensen dat ik de hele tijd met mijn tong uit mijn mond ga twerken", zegt Cyrus in muziekblad Rolling Stone. "Ik ga dat waarschijnlijk nooit meer doen."

"Ik probeerde niet om sexy te zijn", beweert de zangeres. "Als ik probeerde om sexy te doen, dan had ik sexy kunnen zijn. Ik kan veel beter dansen dan ik toen danste."

Ook erkent ze dat ze haar staartjes niet bepaald flatteus vond en dat het ook niet sexy is om continu je tong uit te steken, zoals ze de laatste weken regelmatig geportretteerd werd. 

Nerveus

Kanye West heeft Cyrus tijdens de repetities van de awardshow op haar gemak gesteld. "Hij kwam binnen en zei: 'Er zijn weinig artiesten waarin ik momenteel meer geloof dan in jou.' Iedereen in de ruimte zweeg", vertelt ze. "Ik herhaalde dat vervolgens telkens in mijn hoofd en het maakte me niet langer nerveus."

Cyrus zegt het wel eigenaardig te vinden dat iedereen het over haar had na het optreden tijdens de MTV Awards en niet over haar duetpartner Robin Thicke, tegen wie ze aan het twerken was. "Ze hebben het alleen over degene die voorover gebogen stond", legt ze uit. "Dus er is duidelijk een dubbele moraal."