Muziek is het beste middel om een boodschap over te brengen of bewustzijn te creëren, daar zijn de Haagse rockband Kane en de woordvoerders van het Peace One Day-concert het over eens.

"Muziek is het beste vehikel om een gezamenlijke inspanning te vieren", aldus filmmaker Jeremy Gilley, initiatiefnemer van het Peace One Day Celebration Concert dat zaterdag plaatsvond in Den Haag.

"Er is geen betere manier om aandacht te trekken voor een evenement als dit, dan met muziek. Muzikanten als Kane bewijzen de vrijheid een enorme dienst."

Het evenement in Den Haag maakt deel uit van een wereldwijde campagne. Acteur Jude Law presenteerde de Nederlandse editie van het Peace One Day-concert.

"Wat Jeremy me heeft geleerd, is om media als een instrument te gebruiken", vertelt hij. "Om iets te documenteren en dan de boodschap te verspreiden. Het is een vorm van communicatie die je op een effectieve manier kan inzetten."

Zingen

Naast Kane traden in Den Haag ook The Feeling, Natasha Bedingfield en Paul Van Dyk op. "Vorig jaar waren er 218 miljoen mensen bewust van de Dag van de Vrijheid, dit jaar zijn dat er 600 miljoen", zegt Gilley tegen NU.nl.

De leden van Kane zeggen blij te zijn iets te kunnen bijdragen aan de bewustwording rondom dit thema. "Het is goed om zoveel mogelijk dingen te doen", denkt zanger Dinand Woesthoff. "Wij hebben het geluk dat we muziek kunnen maken en kunnen zingen, hoewel je thuis nog zoveel meer kunt doen. Maar deze avond zingen we."