De Britse rockband Arctic Monkeys komt met zijn vijfde album AM op de eerste plek van de Britse albumlijst binnen en evenaart daarmee het hitlijstsucces van onder meer The Prodigy en Keane.

Er zijn in de eerste week 157.000 exemplaren verkocht van het vijfde studioalbum van de band uit Sheffield, meldt hitlijstsamensteller The Official Charts Company.

Hierdoor heeft Arctic Monkeys vijf achtereenvolgende nummer 1-albums op zijn naam staan, evenveel als de Britse groepen The Prodigy, Keane en Erasure.

Bij The Prodigy bereikten, op het debuutalbum na, alle studioplaten en een Greatest Hits-album de eerste plek. Erasure had vijf achtereenvolgende nummer 1-noteringen in de albumlijst tussen 1988 en 1992 (waaronder ook een Best Of-cd) en alle vier de albums plus een EP van Keane topten een voor een de lijst.

Ook Robbie Williams had vijf achtereenvolgende albums die de toppositie bereikten, maar hij heeft in totaal twee keer zoveel nummer 1-noteringen. Zijn debuutalbum kwam wel lager binnen. Het absolute record is in handen van The Beatles, waarvan de eerste zeven titels op 1 terecht kwamen.