Zanger en producer Pharrell Williams heeft beschuldigingen dat Robin Thicke’s hit Blurred Lines een kopie zou van de Marvin Gaye-klassieker Got To Give It Up van de hand gewezen.

Williams schreef en produceerde het nummer met Thicke en is samen met rapper T.I. een van de gastartiesten op de single die wereldwijd nummer 1-posities bereikte.

"Als je noten kunt lezen, hoef je alleen maar naar de bladmuziek te kijken. Het is compleet anders", zegt Williams over de gelijkenissen tussen Blurred Lines en Gaye’s liedje.

"Hij is de koning der koningen, laten we daar duidelijk over zijn", aldus Williams tegen persbureau Associated Press, opgetekend door muziekblad Billboard. Volgens de muzikant is het verschil tussen de twee composities overduidelijk. "Ze zijn niet eens in dezelfde toonsoort."

T.I., Thicke en Williams hebben de zaak desondanks bij de rechter neergelegd, zodat hij kan beoordelen of er sprake is van plagiaat. Dit om eventuele toekomstige claims van de erven van de soulzanger tegen te gaan. Gaye nam Got To Give It Up in 1976 op met producer Art Stewart. Het was alleen een nummer 1-hit in de VS.