Met haar nieuwe en veel besproken videoclip Wrecking Ball vestigt zangeres Miley Cyrus een nieuw record en geeft ze jongensgroep One Direction het nakijken.

In het eerste etmaal na het verschijnen van Wrecking Ball is de videoclip maarliefst 19,3 miljoen bekeken op de videosite Vevo, meldt het muziekblad Billboard.

Daarmee overtreft Cyrus ruimschoots het record van boyband One Direction, die in juli 12,3 miljoen kijkers wist te trekken op Vevo met zijn videoclip bij Best Song Ever.

Wrecking Ball is geregisseerd door de omstreden fotograaf en regisseur Terry Richardson. In de videoclip slingert Miley Cyrus naakt op een sloopkogel door het beeld, ligt ze in haar ondergoed in het puin en likt ze suggestief aan een moker.

In juni slaagde Cyrus er ook al in een soortgelijk record te vestigen op Vevo met de videoclip voor haar vorige single We Can’t Stop, die binnen 24 uur tijd 10,7 miljoen bekeken werd. De videoclip van Wrecking Ball verscheen in de nasleep van de commotie rondom haar optreden tijdens de MTV Video Music Awards.

Bekijk de clip: