Het culturele seizoen is vrijdagavond officieel geopend met de start van de Uitmarkt in Amsterdam.

Bekende namen uit de Nederlandse pop- en klassieke muziek en de wereld van theater, musical, dans en cabaret geven tijdens dit weekend een voorproefje van de culturele programma's.

Laura Jansen, De Nederlandse Opera, Droog Brood, het Ro Theater, Conny Janssen Danst en andere namen uit verschillende disciplines openden de 36e editie van de Uitmarkt op het Museumplein.

Jörgen Raymann trad op als spreekstalmeester tijdens het evenement dat uitgezonden werd door de NTR.

Vrijdag, zaterdag en zondag geven in totaal ruim 2000 artiesten meer dan 355 gratis voorstellingen, verspreid over 30 locaties in de stad.

Muzikaal eerbetoon

Op het Museumplein staat zaterdagavond een muzikaal eerbetoon aan Ramses Shaffy op het programma, met onder anderen Liesbeth List, Rob de Nijs, Alex Klaasen en Noortje Herlaar.

Zondagavond is het plein voor musicalfans, die komen meebrullen met de traditionele musical sing-a-long onder leiding van Kim-Lian van der Meij en Frits Sissing. De AVRO zendt het zondagavond rechtstreeks uit op Nederland 1.

De officiële opening van het culturele seizoen op en rond het Museumplein en Leidseplein in Amsterdam is het grootste culturele evenement in zijn soort en trekt jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers.