De geruchten dat de Britse popband One Direction gaat optreden tijdens de modeshow van Victoria's Secret, zijn niet waar. 

Woensdag zegt Victoria's Secret in een persverklaring: ''De band gaat niet optreden tijdens de show. Begin oktober zullen we onze artiesten aankondigen''. Dinsdag wilde het lingeriemerk de geruchten niet ontkennen noch bevestigen. 

De speculaties begonnen nadat The Sun berichtte dat de band op het punt stond om de klus te krijgen. ''Hun wereldwijdde superster-status zal nog groter worden na dit optreden'', schreef de krant.

Het managment van de band zou ontmoetingen hebben gehad met mensen van televisienetwerk CBS, die de Victoria's Secret show uitzendt.

Toen werd gezegd dat de bandleden vrij veel kans hadden om de hoofdact van de avond te worden als ze op hun persoonlijkheid werden geboekt. De band of het lingeriemerk heeft het optreden echter nooit bevestigd. 

Vorige jaar trad Justin Bieber op tijdens de catwalkshow, waar ruim 7 miljoen mensen op televisie naar keken. Ook Rihanna, Bruno Mars, Maroon 5, Jay Z, Katy Perry, Nicky Minaj en Kanye West werkten in het verleden mee aan de shows.