Nick & Simon weten zeker dat ze vriend en vijand gaan verrassen met hun kerstalbum.

"Omdat er slechts een Nederlandstalig nummer op staat, maar ook omdat we uitstapjes maken die niemand van ons verwacht", schrijft Nick Schilder in zijn column voor 100% NL Magazine.

De Volendammers hebben naar eigen zeggen kosten noch moeite gespaard. "Omdat kerstnummers tijdloos zijn en vaak nog jarenlang op de radio worden gedraaid", legt Schilder uit.

"Zo hebben we bijvoorbeeld Guido's Orchestra om hun medewerking gevraagd. Guido maakte de mooiste strijkers- en bigbandarrangementen en omdat veel kerstnummers erg jazzy zijn, lenen ze zich hier uitstekend voor."

Hits

Christmas with... Nick & Simon bevat naast evergreens vier nieuwe kerstnummers waarvan de Volendammers hopen dat het hits worden. De plaat verschijnt dit najaar. Nick & Simon brengen de eerste kerstnummers in oktober ten gehore tijdens hun concert in het Gelredome.

Omdat hij met Simon Keizer weken aan een kerstplaat werkte, verkeerde Schilder hartje zomer al in kerstsferen. "Het gekke is dat het allemaal bijdraagt aan de sfeer bij het maken van zo'n kerstalbum", schrijft Schilder over de kerstbomen en -cadeaus in de studio, kerstkransjes bij de koffie en het kerstbrood bij de lunch.

"Je komt meteen in de stemming. Al sta je in je korte broek te zingen over 'mistletoes', 'sleighbell rides' en 'a world that's turning white'."