De Canadese countryzangeres Shania Twain beweert al heel wat nummers te hebben voor een nieuw album, maar zegt verlegen te zitten om een producer.

"Dus ik ben naar veel platen aan het luisteren, ik doe mijn huiswerk en ik probeer te bepalen wie de juiste match is", zegt Shania Twain tegen muziekblad Rolling Stone.

Ze stelt erg te spreken te zijn over het debuutalbum van Lana Del Rey, maar ze is ook weg van Raising Sand, het duetalbum van Robert Plant en Alison Kraus.

"Dat laat maar zien hoe verloren ik ben wat betreft een richting voor de productie, want ik luister naar zulke uiteenlopende dingen", aldus Twain.

Het laatste studioalbum van Shania Twain, Up!, dateert alweer uit 2002. Al haar succesvolle albums werden geproduceerd door haar ex-man Robert John 'Mutt' Lange.

"Ik ben anders, ik ben geëvolueerd en ik wil dat dat reflecteert in mijn muziek", vertelt de zangeres. "Tegelijkertijd wil ik niet de wortels van wat ik ben de rug toekeren." Twain zegt vooral rustige nummers op de plank te hebben liggen, zij het met positieve teksten. "Toch ga ik ook dieper en ben ik realistischer in mijn standpunten."