De Amerikaanse lobbygroep Parents Television Council vindt het optreden dat Miley Cyrus zondagavond (lokale tijd) gaf tijdens de MTV Video Music Awards in New York ongepast.

Cyrus gaf slechts gehuld in een vleeskleurige bikini een optreden met zanger Robin Thicke, waarbij ze seksuele handelingen simuleerde en suggestieve dansjes deed.

Dat schoot de Parents Television Council in het verkeerde keelgat, daar de uitzending van de MTV Video Music Awards bestemd was voor kijkers vanaf 14 jaar.

Volgens de organisatie waren de beelden niet geschikt voor deze leeftijdsgroep en heeft MTV de kijkers misleid. "MTV zet de seksuele exploitatie van jonge vrouwen voort door het promoten van acts die 'twerking' (een dansbeweging waarbij met de kont geschud wordt, red.) in een huidskleurige bikini uitvoeren", aldus een woordvoerder.

"Hoe is dit beeld van voormalig kindster Miley Cyrus geschikt voor 14-jarigen?", vervolgt de woordvoerder van Parents Television Council in zijn statement, meldt The Hollywood Reporter. Saillant detail is dat de vader van Miley Cyrus, countryzanger Billy Ray Cyrus, in de adviesraad van Parents Television Council zit.

Bekijk het optreden: