De Zeeuwse band Bløf heeft de laatste liedopname van Ramses Shaffy bewerkt voor een album met covers van zijn liedjes, dat binnenkort verschijnt.

Het betreft het nummer Eiland Van Weleer, waarop Bløf-zanger Paskal Jakobsen 'postuum' in duet gaat met Shaffy, die in 2009 overleed. Het lied verschijnt op het album Leef!, meldt platenfirma Universal Music.

"Wij zijn zeer vereerd dat we aan dit speciale eerbetoon aan Ramses Shaffy hebben mogen meewerken", aldus Peter Slager, bassist en tekstdichter van Bløf.

"Helemaal omdat we de beschikking kregen over de laatste opnames die Shaffy nog gemaakt heeft. Bas Kennis, onze pianist, heeft met dat zeer bijzondere materiaal een geheel nieuw lied gemaakt, wat je kunt omschrijven als een postuum duet tussen Ramses Shaffy en Bløf. Daar zijn we erg trots op."

Andere Nederlandse artiesten die bewerkingen hebben gemaakt van Shaffy-nummers zijn onder meer The Scene, Frank Boeijen, De Dijk, Tim Knol, Boudewijn de Groot, Gé Reinders, Gerard van Maasakkers en Paul de Leeuw. Herman van Veen componeerde voor de cd het nieuwe nummer In Zijn Laatste Dagen.