Een mannelijke bezoeker van Lowlands is in het ziekenhuis overleden, nadat hij op het culturele festival onwel was geworden. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag gezegd.

Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ontwel en werd naar een medische post van het festival gebracht. De man is naar het ziekenhuis in Lelystad vervoerd en later naar Amsterdam overgebracht. Daar is hij overleden, stelt de zegsman.

Een woordvoerder van organisator Mojo bevestigt dat een persoon vrijdagnacht onwel is geworden en dat deze persoon direct is behandeld door een ambulance-team van het festival. "Het festival heeft volgens de procedure een ambulance aangevraagd bij de op het terrein aanwezige Officier van Dienst Geneeskundig", stelt Mojo.

Verkeerde informatie

De politie Midden-Nederland meldde aanvankelijk dat het onwel worden en overlijden van de bezoeker niet was gemeld, terwijl dat wel was afgesproken. Later informeerde de politie NU.nl dat de woordvoerder verkeerde informatie had ontvangen. Zowel de opname in het ziekenhuis, alsook het latere overlijden zou wel bij politie bekend zijn geweest.

"Ik ben foutief geïnformeerd, daardoor hebben de media verkeerde informatie gekregen. Ik ben des duivels en we gaan intern uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren", aldus de zegsman.

'Goede samenwerking'

"We hebben 4 keer per dag dienstenoverleg met de politie. In dat overleg is ook gemeld dat iemand is afgevoerd. De samenwerking met de politie was ook gewoon goed, het is misgegaan bij de woordvoering", zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg tegen NU.nl.