Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
drums, drumstel,

Drummer van Belgische metalband Channel Zero overleden

De drummer van de Belgische metalband Channel Zero is zaterdag plotseling overleden.
Door BuzzE

''Channel Zero is zeer bedroefd om het overlijden van hun broeder en banddrummer Phil Baheux te moeten melden'', schrijft de band op zijn Facebookpagina.

Baheux was 45 jaar. Het nieuws is bevestigd door platenmaatschappij CNR Records. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

'Zijn onverwacht overlijden is een zeer grote schok voor zijn medebandleden en de ganse Channel Zero crew", staat op de Facebookpagina. De band vraagt om de privacy van de band en familieleden te respecteren.

Graspop

Channel Zero had nog drie optredens staan in augustus. Zaterdag op Alcatraz Metal Festival, woensdag op Brussels Summer Festival en op 24 augustus op Boerenrock. Channel Zero is een van de bekendste Belgische metalbands. De band werd opgericht in 1990. Zeven jaar later, op het toppunt van hun succes, kondigden ze aan dat ze uit elkaar gingen. Ze brachten toen nog een live-cd uit en gaven een afscheidstournee in België.

In 2010 gaf de groep zes reünieconcerten in de AB in Brussel. In hetzelfde jaar trad Channel Zero ook op op Graspop en stond de groep voor het eerst in vijftien jaar op Rock Werchter. In 2011 speelde Channel Zero op Fortarock in Nijmegen.

Aanbevolen artikelen