Op het nieuwe album Paradise Valley van John Mayer staat een cover van wijlen J.J. Cale. Dit maakte John Mayer bekend tijdens een show in Irvine in Californië waar hij het nummer Call Me The Breeze live ten gehore bracht. 

Mayer noemde de vrijdag overleden blues- en countrymuzikant een ongelooflijk goede muzikant, gitarist en zanger. ''Ik heb met plezier met hem mogen samenwerken'', zei Mayer.

Volgens John Mayer is het geen toeval dat hij een cover van J.J. Cale voor zijn nieuwe album uitkoos. ''Het is een mooi eerbetoon aan een fantastische gitarist en een man die in de schijnwerpers heeft geleefd.'' J.J. Cale overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval.

John Mayer werkte eerder samen met J.J. Cale en Eric Clapton aan het album The Road to Escondido, een eerbetoon aan Billy Preston.

Op 16 augustus ligt het nieuwe album van John Mayer in de winkel. Het is de opvolger van Born and Raised uit 2012. In oktober komt Mayer naar Nederland voor drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall in Amsterdam.