Ted Nugent noemt Stevie Wonder 'hersendood'

De Amerikaanse rocker Ted Nugent noemt Stevie Wonder "hersendood" en "zielloos", nadat hij bekendmaakte niet meer op te treden in Amerikaanse staten waar de 'stand your ground'-wet van kracht is.

De omstreden zelfverdedigingswet, die leidde tot de veel besproken moord op Trayvon Martin, deed Wonder besluiten niet meer in Florida op te treden.

Nugent zegt op het Amerikaanse radiostation WXBR de uitspraken van de soulzanger kortzichtig te vinden, omdat huidskleur een grote rol zou spelen.

"Er werden vorig jaar zevenhonderd zwarten, voornamelijk kinderen, jonge mensen, afgeslacht in Chicago door andere zwarte mensen en Stevie Wonder geeft geen kik. Hoe hersendood kun je zijn? Hoe verstikt door ontkenning? Hoe oneerlijk?"

Goedkoop

"Hoe goedkoop moet je zijn om je aandacht te richten op zo’n uitgemaakte zaak, waarin al het bewijs uitwees dat George Zimmerman uit zelfverdediging handelde tegen de levensbedreigende aanval van de wietrokende vechtersbaas Trayvon Martin", vraagt Ted Nugent zich af.

"Je concentreert je op die duidelijke en universeel geaccepteerde daad van zelfverdediging, maar de moorden tussen Afro-Amerikanen die elke dag in dit land plaatsvinden, negeer je", zegt hij over Stevie Wonder. "Hoe verander je van een van de meest bezielde mensen in de wereld naar absoluut zielloos?"

Ted Nugent over Stevie Wonder op WXBR:

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie