Singer-songwriter Nielson en zangeres Miss Montreal hebben een platina plaat gekregen voor hun duet Hoe. Aan NU.nl leggen ze het succes van de single uit.

De twee kregen de onderscheiding voor de hitsingle Hoe donderdagavond in het radioprogramma van dj Kristel van Eijk op Q-music.

Er zijn inmiddels ruim 20.000 exemplaren verkocht van het nummer. Nielson en Miss Montreal voerden het donderdag  live uit op Q-music.

Sanne Hans alias Miss Montreal denkt het succes van Hoe wel te kunnen verklaren. "Punt één, het is een heel zomers nummer, dat uitgebracht was toen het nog niet echt zomer was", zegt ze tegen NU.nl. "Het is de meest simpele tekst en melodie ooit en blijkbaar houden mensen ervan."

Ongdwongen

Niels Littooij, oftewel Nielson, is het eens met de uitleg van de zangeres. "De samenwerking is een schot in de roos, we passen goed bij elkaar", aldus Littooij. "Je hoort dat het echt is en ongedwongen. Je weet nooit hoe het uitpakt, maar dit was grandioos."

Het duo speelde in de uitzending ook een Nederlandstalige versie van I'll Be There For You, een hit voor The Rembrandts uit 1997, vooral bekend als de tune van de Amerikaanse comedyserie Friends. "Ik ben een echte Hollandse gast, dus ik vind dat ik ook Nederlands moet zingen", vertelt Littooij.

Comfortabeler

"Dan voel ik mij comfortabeler", vervolgt hij. Ook Miss Montreal zingt dankzij de samenwerking gemakkelijker in het Nederlands. "Door in het Nederlands te zingen heb ik heel veel geleerd wat ik kan gebruiken in mijn eigen repertoire", verklaart ze.

Of de nieuwe versie van I'll Be There For You wordt uitgebracht, weten de twee nog niet. "Ik moet nu eens ophouden met in het Nederlands zingen", lacht Sanne Hans. "Het is superleuk, maar niet mijn stijl. In september verschijnt mijn nieuwe single en die is niet Nederlandstalig."