Alcohol leidde tot spanningen binnen Muse

Hoewel de opnames van het album The 2nd Law prettig verliepen, kampte Muse jarenlang met veel spanningen achter de schermen door de alcoholverslaving van bassist Chris Wolstenholme.

Volgens drummer Dominic Howard speelde het probleem al erg lang. "We hebben er vaak aan gedacht om Chris een ultimatum te stellen", zegt hij.

"Maar vaak beterde hij zijn leven voor een korte periode", vervolgt de drummer over zijn collega. Zo hebben we tien jaar doorgesukkeld."

"In het verleden moesten Matthew (Bellamy, zanger/gitarist, red.) en ik vrijwel alles doen in de studio", onthult Howard. "En als Chris er wel was, was hij onder invloed als hij stond te spelen." Op The 2nd Law staan twee nummers die geschreven en gezongen zijn door Wolstenholme.

Ze zijn erg belangrijk geweest voor zijn gevecht tegen de alcohol, legt Howard uit. "Save Me en Liquid State zijn erg persoonlijk en Matthew en ik wisten dat we hem moesten helpen om ze af te maken. Tijdens de opnames zat hij nog middenin zijn herstel."

"Deze twee nummers hebben hem heel erg geholpen in dat proces. Chris is een ander persoon geworden", aldus de drummer, die toegeeft dat Wolstenholme tijdens de opnames van The 2nd Law "voor het eerst sinds lange tijd nuchter tijdens de opnames" was.

Momenteel is de Britse rockband op een wereldtournee ter promotie van het album The 2nd Law dat eind 2012 verscheen en die het trio langs uitverkochte stadions brengt. In december gaf Muse een concert in de Ziggo Dome en in juni was de band te zien in de Amsterdam Arena.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie