De 73-jarige soulzanger Lester Chambers is zondagavond tijdens een concert op een bluesfestival in de Californische plaats Hayward, op het podium aangevallen. 

Een 43-jarige vrouw beklom het podium nadat Chambers een nummer had opgedragen aan Trayvon Martin, de jongen die vorig jaar werd doodgeschoten door een buurtwacht in Florida.

De bejaarde zanger smakte tegen de grond en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd ter observatie.

Het incident vond halverwege het concert plaats, nadat Chambers het nummer People Get Ready van Curtis Mayfield had ingezet, dat hij opdroeg aan de jongen. Diverse festivalbezoekers hebben de beelden op Youtube geplaatst. Als het nummer ruim vier minuten bezig is klautert een vrouw het podium op en geeft de zanger een duw, waardoor hij op de grond valt. De vrouw werd onmiddellijk overmeesterd door de andere musici en medewerkers van het festival en even later aan de politie overgedragen.

Wandelstok

Later op de avond is de zanger weer uit het ziekenhuis ontslagen. Hij heeft een aantal kneuzingen en verliet het ziekenhuis met een wandelstok. Volgens de Californische krant Contra Costa Times dringt de familie er bij de politie op aan dat de vrouw wordt aangeklaagd voor racistisch gemotiveerde mishandeling.

Chambers leidde in de jaren zestig de groep The Chambers Brothers, die soul en gospel combineerde met psychedelische rock en in 1968 een grote Amerikaanse hit had met Time has Come Today.