Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robbie Williams in de Arena

Robbie Williams maakt grootse comeback in Amsterdam

Na een afwezigheid van zeven jaar is popster Robbie Williams terug in Nederland voor een concert. In een goed gevulde Amsterdam Arena maakt de zanger zonneklaar dat het zijn missie is om het publiek te vermaken.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Zijn lijflied Let Me Entertain You zit vooraan in het concert en is bovendien het credo van de langverwachte comebackshow van Robbie Williams in Nederland. Al voor aanvang van het met hits gevulde concert torent een enorme goudkleurige sculptuur van zijn hoofd hoog boven het podium uit.

Williams trapt de show af door boven de sculptuur uit te stijgen en van daaruit onder luid gejuich naar beneden af te dalen. Met zijn speelse oogopslag en guitige grimas zoekt hij onmiddellijk een camera op, waarna hij zijn fans vanaf een groot scherm direct in de ogen kijkt en aan het lachen maakt. Hij is duidelijk geen spat veranderd.

De huidige tournee van Robbie Williams volgt krap een jaar na zijn meest recente album Take The Crown, waarvan Williams vijf nummers laat horen. Het zijn niet de liedjes die de grootste indruk bij de toeschouwers achterlaten, al mag de vrolijke single Candy inmiddels als een bescheiden popklassieker beschouwd worden.

Pompeus

En zo volgen er meer en van divers pluimage. In de meeslepende popsong Come Undone verknipt hij fragmenten uit Lou Reeds Walk On The Wildside, terwijl hij een kleine portie van het Take That-nummer Everything Changes laat horen. Voor het anders zo pompeuze Millennium neemt Williams de akoestische gitaar ter hand.

Op de rockhit Kids verruilt Robbie Williams zijn duetpartner Kylie Minogue voor de Britse zanger Olly Murs, die zaterdagavond tevens het voorprogramma verzorgt in de Amsterdam Arena. Ook de achtergrondvocalisten van Williams zijn nadrukkelijk aanwezig in liedjes als Strong en Rock DJ, al draait het vooral om de fratsen van de zanger.

Aanbidster

Hij is goed bij stem, al was hij nooit de meest getalenteerde zanger. Zijn charisma straalt als de brandende zomerzon en de fans baden in zijn warme gloed. Een Italiaanse vrouw wordt op het podium gehaald en Williams bezorgt de aanbidster zichtbaar de avond van haar leven, ondanks enkele grappen ten koste van haar.

Het door een flirtende Robbie Williams gezongen jazznummer Minnie The Moocher, origineel van Cab Calloway, staat in schril contrast met integere uitvoeringen van de ballads Feel, Angels en World Party-cover She's The One, die dienen als toegift. De comeback van Williams naar de Nederlandse bühne is groots en onderhoudend.

Robbie Williams in de Arena

Lees meer over:

Robbie Williams

Aanbevolen artikelen