Gitarist Andy Summers van The Police heeft een nieuwe band gevormd met de Californische zanger en songschrijver Rob Giles. 

De groep heet Circa Zero en debuteert later deze maand in het El Rey Theater in Los Angeles. Op Youtube is al een teaser verschenen waarin wat van de muziek van de band te horen is.

Summers vertelt op zijn website hoe hij Giles en zijn band The Rescues zag spelen in een club en de zanger uitnodigde in zijn studio. Ze begonnen samen te jammen, er rolden wat songs uit en van het één kwam het ander.

Giles’ band The Rescues is in Nederland nauwelijks bekend, maar hij werkte als songschrijver ook nauw samen met onder meer Stevie Ann en Laura Jansen. Het nummer Wicked World van Jansen waaraan hij bijdroeg werd een grote hit. ''Andy is een schat van een man en we hebben veel lol samen", zei Giles eerder al in een interview met de Huffington Post over de samenwerking.

Achtergrond

De nu 70-jarige Andy Summers had al een lange carrière achter zich toen hij eind jaren zeventig doorbrak met The Police. Hij speelde daarvoor onder meer met Zoot Money en Kevin Coyne. Na het stoppen van The Police maakte hij solo-albums en bewoog hij zich in het jazzcircuit.

Drumster bij Circa Zero is de Canadese Emmanuelle Caplette. De opnamen voor het debuutalbum van de groep in Summers’ eigen studio zijn inmiddels afgerond en de verwachting is dat de plaat begin 2014 verschijnt. Dan wil Circa Zero ook uitgebreider op tournee.