DJ Jean, Eric van Kleef, Jody Bernal en nog vele andere Nederlandse dj's hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het wereldrecord langste club dj-sessie verbroken.

Het studentenproject 7-Event nam het initiatief om 123 dj's aan een stuk door te laten draaien in club Panama Amsterdam en haalde met dit marathonoptreden het Guinness Book of Records. ''We zijn allemaal superblij'', zegt Lisa Moes, een van de initiatiefnemers. ''We wilden het heel graag halen, dus dit is geweldig.''

Danceliefhebbers konden van donderdag 20.00 uur tot vrijdag 04.00 uur los gaan op verschillende muziekstijlen als hiphop, R&B, house, dubstep en electro. Om de drie minuten moest een dj plaatsmaken voor een van zijn collega's om zoveel mogelijk dj's achter de draaitafel te krijgen. Na 6 uur draaien mochten ze rond 03.30 uur de prestatie op hun naam schrijven.

Opnieuw

Helemaal vlekkeloos verliep het evenement niet. Oorspronkelijk hadden 140 dj's aan een stuk door moeten draaien.

''Maar om 21.00 uur stopte ineens de muziek omdat iemand iets verkeerd had gedaan met de muziekinstallatie'', vertelt Moes. De sessie moest opnieuw beginnen. ''Dat was even stressen, want sommige dj's waren alweer weg, maar het is uiteindelijk dus toch gelukt.''

Dubai

De recordpoging was het idee van acht hbo-studenten die de stunt bedachten voor hun studie. Om het project van de grond te krijgen, sloegen ze de handen ineen met de Nederlandse editie van het dancetijdschrift DJ Mag.

Het oude record stond op naam van World Top DJs dat afgelopen maart in Dubai het vorige record met 119 achtereenvolgende dj's wist te verbreken.