Zangeres en actrice Bernie Nolan is op 52-jarige leeftijd overleden aan kanker. Ze was de frontvrouw van The Nolans, vooral bekend van de discohit I’m In The Mood For Dancing.

De Britse omroep BBC meldt haar overlijden. In 2010 werd borstkanker bij Nolan geconstateerd en na chemokuren en een mastectomie werd ze genezen verklaard.

Twee jaar later bleek echter dat ze uitzaaïngen had in haar botten, longen, hersenen en lever. Ze overleed woensdagochtend, omringd door familie.

In de jaren zeventig en tachtig was ze de leadzangeres van de Iers-Britse meidengroep The Nolans, die begin 1980 een wereldhit scoorde met I’m In The Mood For Dancing. De enige andere hit die de groep in Nederland had, was Attention To Me, een top 10-hit uit 1981.

In 1994 verliet Bernie de groep om te schitteren in musicalversies van Flashdance en Chicago. Daarna was ze als actrice te zien in The Bill en de soapserie Brookside. Recentelijk zat ze in het ITV-programma Popstar To Operastar en in mei verscheen haar autobiografie, waarin ze haar gevecht met kanker beschreef.

The Nolans - I'm In The Mood For Dancing (1980)