De dancemuziek heeft volgens dj Roog de doorbraak van zijn carrière betekend.

"Er was op dat moment verder niemand die deze stijl in Nederland draaide. Dat was mijn doorbraak", vertelt de dj aan Sp!ts. "Vanaf dat moment werd ik op alle hippe feesten geboekt."

Na al die jaren geniet de hij nog steeds van zijn vak. "Het is altijd mijn doel geweest om deze muziek elke keer naar een hoger level te tillen. Maar het is nu aan de volgende generatie houseproducers en -dj's om dat een stapje verder te nemen."

De 41-jarige dj geeft iedere maand nog zo'n 15 optredens. Hiermee doet hij het veel rustiger aan dan voorheen. "Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn veertigste een stapje terug doe, dus dat heb ik vorig jaar gedaan."

Collega's

Daarnaast probeert Roog er te zijn voor net begonnen collega's. "Ik krijg regelmatig mails van beginnende dj's met vragen." Hij antwoordt dan dat het tijd nodig heeft om het onder de knie te krijgen. "Het duurde voor mij zo'n twaalf jaar voordat ik er echt goed in was."

Fans van Rogier van Bueren, zoals de dj eigenlijk heet, hoeven voorlopig niet bang te zijn dat de artiest stopt met draaien. "Zolang ik dit met plezier blijf doen, ga ik door."