Wie afscheid wil nemen van de overleden zanger, cabaretier en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal, kan dat op maandag 8 juli doen.

In kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht in Amsterdam is daar van 11.30 tot 12.30 uur gelegenheid voor. Dat laat zijn managementbureau weten.

De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Van Roozendaal overleed maandag 1 juli op 51-jarige leeftijd aan kanker.

Op zaterdag 6 april 2013 speelde hij in het Lux Theater in Nijmegen zijn laatste voorstelling.

Ingelaste uitzending

De voorstelling Cabaret voor wie er niet van houdt van de Bende van Vier is dinsdagavond te zien op Nederland 3 om 23.40 uur. Het betreft een ingelaste uitzending van de VARA ter nagedachtenis aan de kleinkunstenaar. Het programma Entourage verschuift naar een later tijdstip, meldt de VARA.

Eén van de nummers in de voorstelling is het bekende Red mij niet, waarmee Van Roozendaal in 2000 de Annie M.G. Schmidt-prijs won.

De Bende van Vier, bestaande uit Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Jeroen van Merwijk en Theo Nijland, wilde met hun gezamenlijke voorstelling in het Amsterdamse theater De Kleine Komedie 'het betere lied' promoten. Ze vonden dat cabaretliederen te weinig kans op televisie kregen en maakten daarom deze "ultieme ode aan de taal".