Iggy Pop gaat het naar eigen zeggen iets rustiger aan doen tijdens zijn liveshows nadat hij vorig jaar diverse blessures opliep met stagediven.

De 66-jarige punkrocker staat bekend om zijn wilde gedrag op het podium, maar moet nu bekennen dat zijn lichaam niet meer zo soepel is als voorheen.

"Vroeger toen we nog jong waren, dacht ik altijd dat het mijn taak was om ervoor te zorgen dat de mensen ons niet zouden vergeten", zegt de zanger tegen CNN: "Ik deed dus wat veel kinderen doen wanneer ze niet genoeg aandacht krijgen: voorover vallen en hopen dat iemand je opvangt. Ik sprong van het podium om het publiek te inspecteren."

Hij vervolgt: "Vorig jaar maakte ik enkele grote duiken en dat leverde me behoorlijk wat hechtingen op omdat ik het altijd overdrijf. Tegenwoordig laat ik me af en toe nog eens vallen om 'hallo’ te zeggen, maar ik moet er eigenlijk helemaal mee kappen."

Bank

Iggy Pop, die eigenlijk James Osterberg Jr. heet, beweert dat hij zijn gedrag na een optreden ook heeft aangepast. In plaats van de hele nacht te feesten, geeft hij nu de voorkeur om samen met zijn vrouw Nina Alu thuis op de bank te relaxen.

"Dat hardcore-gedoe, het is zoiets als een bokser zijn. Er komt een hoop nerveuze energie vrij en de volgende dag ben je zo stijf als een plank."