Motörhead heeft de rest van zijn Europese tournee afgezegd wegens aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Lemmy Kilmister.

In een interview met de Zweedse krant Aftonbladet legt de drummer van de band, de Zweed Mikkey Dee, uit dat Kilmister zijn heup heeft bezeerd tijdens een val.

Dee wil verder niet veel kwijt over de situatie van de Motörhead-frontman, behalve dat de val van Kilmister een 'sneeuwbaleffect' heeft opgeleverd.

Hoewel Kilmister aan de beterende hand is, hebben de doktoren hem aangeraden om nog een aantal weken rust te nemen. "Het spijt ons ontzettend, maar we hebben dit goed overwogen. Helaas gaan de dingen niet altijd zoals ze zijn gepland. Ik hoop dat onze fans het begrijpen", aldus Dee.

Geruchten

Eerder deed het gerucht de ronde dat Kilmister een hartoperatie had ondergaan. Dat ontkent de drummer echter tegenover de Zweedse krant Expressen. Binnenkort  zal een persbericht uitkomen met meer informatie, aldus Dee.

De bussen en trucks van de band zijn nu weer op weg naar huis. Dee zegt dat de band zich nu zal richten op het nieuwe album, Aftershock, en de Europese tour komende de herfst.