De Britse band Bloc Party gaat na tien jaar uit elkaar. Na de huidige tournee stoppen de bandleden ermee.

"Bloc Party is dead. Bye bye!", is te lezen op een getekende boodschap die een van de bandleden achterliet op het Luxemburgse rockfestival Rock-A-Field.

Volgens het onderschrift gaf Bloc Party een sterk optreden op Rock-A-Field, maar heeft de band besloten na de huidige tournee uit elkaar te gaan.

De band heeft nog geen officieel statement gegeven over de breuk. Het rommelde al langere tijd binnen de band, nadat het er in 2011 op leek dat zanger Kele Okereke uit de groep was gezet. Uiteindelijk besloot de band gezamenlijk verder te gaan, vertelde Okereke in 2012 aan NU.nl.

Toekomst

"Als het daar en toen niet goed had gevoeld, waren we nooit verder gegaan", aldus Okereke, die tevens aangaf na deze tournee te bekijken of de band nog toekomst had. Bloc Party brak in 2005 door met het album Silent Alarm, dat als het beste album van de groep wordt beschouwd.

In 2012 verscheen het laatste album, Four, nadat de band nog een succesvol optreden gaf op het popfestival Lowlands. Eerder dit jaar liet Bloc Party nog nieuw werk horen in Paradiso en gaf een concert op het nieuwe festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek.