Drake en Kendrick Lamar zijn zondagavond het vaakst in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de BET Awards in Los Angeles. 

Beide heren gingen naar huis met drie beeldjes. Drake, die met twaalf nominaties de grootste kanshebber was, woonde de awardshow niet bij.

De 26-jarige Drake kreeg de publieksprijs en won in de categorie video van het jaar. Voor die prijs, waarvoor tien genomineerden waren, was Drake met vijf video's in de race.

De eveneens 26-jarige Lamar werd uitgeroepen tot beste mannelijke hiphopster en beste nieuwe artiest. De rappers wonnen samen de prijs voor beste samenwerking voor het nummer Fuckin' Problems, dat ze met ASAP Rocky opnamen.

Nicki Minaj

Nicki Minaj mocht tijdens de awardshow, die werd opgedragen aan Nelson Mandela, wederom de prijs voor beste vrouwelijke hiphopster in ontvangst nemen. Minaj ging voor het vierde jaar op rij met die titel naar huis.

De BET Awards worden jaarlijks uitgereikt op initiatief van de Amerikaanse televisiezender Black Entertainment Television. De zender richt zich op afro-Amerikanen.