Blueszanger Bobby Bland (83) overleden

De Amerikaanse blues- en soulzanger Bobby Bland is zondag in zijn woonplaats Memphis, Tennessee op 83-jarige leeftijd overleden na een lang ziekbed.

Blands zoon Rod meldt het overlijden van de zanger, aldus het Amerikaanse televisiestation WMC-TV. Hij stond bekend als de "Sinatra van de blues".

In 1947 startte Bland zijn muzikale carrière en acht jaar later scoorde hij zijn eerste hit in de vorm van Farther Up The Road, dat zijn lijflied zou worden.

Bobby Bland, die ook de bijnaam Blue had, scoorde in 1961 opnieuw een grote hit, ditmaal met het vaak gecoverde I Pity The Fool. Twee jaar later scoorde hij hoog met That’s The Way Love Is. In Nederland had Bland enkel met Members Only een hit, dat in de zomer van 1989 de 29e plek bereikte. In 1997 ontving hij een Grammy Award.

De liedjes van Bobby Bland werden veelvuldig opgenomen door andere artiesten, waaronder James Brown, David Bowie, Whitesnake, Robert Cray, Vaya Con Dios, Paul Carrack, B.B. King, Steve Miller Band en Eric Clapton. Mick Hucknall van Simply Red nam in 2008 zelfs een volledig album op met Blands liedjes.

B.B. King & Bobby Bland - The Thrill Is Gone (Live, 1977)

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie