Slotdag Best Kept Secret valt met Sigur Rós niet in het water

Na twee dagen matig weer kent de slotdag van festival Best Kept Secret wat het weer betreft een dramatisch einde. Maar dat mag de pret niet drukken, want muzikaal kent de zondag een paar absolute hoogtepunten.

Zo doet het evenement zijn naam ook eer aan, aangezien het redelijk onbekende Skaters een van de leukste show van het weekend neerzet. Aanvankelijk schuilt het publiek bij  de jonge Amerikaanse act voor de regen, maar tegen de tijd dat het helemaal droog is staat de tent nota bene op zijn volst.

Terecht ook, aangezien de jonge gasten, die bij vlagen erg aan The Strokes doen denken, een uitmuntende set spelen. Genoeg goede liedjes voor een uur lang vertier heeft het stel nog niet, maar tijdens een volgende show op Nederlandse bodem mag waarschijnlijk op een paar enthousiaste nieuwe fans rekenen.

Ook Suuns, dat rond de namiddag in de grootste tent speelt, heeft absoluut niet te klagen over de toegestroomde groep mensen. Een deel daarvan lijkt er vooral te staan uit voorzorg (de regenbuien komen niet geheel onaangekondigd), maar na een half uur spelen zijn er waarschijnlijk toch een flink aantal zieltjes gewonnen.

Geklets

En dat terwijl Suuns bij lange na niet zijn beste show ooit geeft. Het geluid in de tent is niet vol genoeg om overdonderend te worden en zodoende wordt er zeker tegen het einde behoorlijk gekletst door de show heen. Desalniettemin een van de leukste optredens van de dag.

Met gekakel heeft headliner SIgur Rós ook het een en ander te maken. De IJslandse band is op papier de gedroomde headliner voor het nieuwe festival, maar in de werkelijkheid blijkt deze spot toch net iets te hoog gegrepen. De show overdondert eigenlijk op geen enkel moment helemaal.

Kippenvel

De traditionele afsluiter zorgt evengoed voor de nodige dosis kippenvel, maar de Sigur Rós-fans zullen deze show zeer waarschijnlijk niet heel hoog aanschrijven. De enorme band doet hard zijn best, maar veel verder dan de eerste geluidstoren reiken Jonsi en co vanavond niet.

En dat is zonde, zeker gezien de nagenoeg perfecte shows van de eerdere headliners dit weekend. Sigur Rós is, zeker voor een vooruitstrevend evenement als Best Kept Secret, een ideale match, maar voor het publiek dit weekend blijkt het toch iets te veel van het goede.

Water

Maar valt de laatste dag daarmee in het water? Absoluut niet. Er wordt geschuild en geschampt, maar de sfeer wordt er absoluut niet minder om. Dit jaar verkocht het festival niet heel ver voor de aanvangsdatum uit, maar volgend jaar kan dat nog wel eens anders zijn. En terecht.

Als Best Kept Secret dit jaar een ding bewees, is het wel dat er in Nederland zeker nog ruimte is voor een festival dat zich richt op de betere indie-acts, maar ook ruimte heeft voor spektakelstukken als Arctic Monkeys. Zolang het festival rustig de tijd neemt om te ontplooien heeft niet alleen Pinkpop, maar ook Lowlands er een waardige concurrent bij.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie