De laatste dag Pinkpop is traditioneel de best bezochte, zo ook in 2013. Puggy, Tom Odell en Kensington openen vandaag in de volle zon.

Singer-songwriter Tom Odell stort op de vroege zondagmiddag van achter de piano zijn hart uit op Pinkpop. Hoewel de zanger met het sluike blonde haar zomaar op een uitklapposter in de Hitkrant zou kunnen staan, blijkt Odell bescheiden, muzikaal uitdagend en wars van popstergedrag.

Hij toont integriteit door zijn doorbraakhit Another Love niet eindeloos lang op te rekken (zoals in de regel gebeurt), maar de uitvoering is daarom niet minder bevlogen. Als een jonge Billy Joel vertolkt hij met weinig opsmuk doch vol overgave de nummers van zijn debuutalbum alsmede de Beatles-cover Oh! Darling. Odell wordt een grote. (PO)

Puggy

Verreweg het minste publiek van het hele weekeinde trekt de Belgische band Puggy. In een angstaanjagend lege tent moet de band desondanks toch vol aan de bak. Zieltjes winnen is in die omstandigheden moeilijk, maar met springerige indiepop vol zijpaden wel degelijk mogelijk.

Als het einde van de show nadert heeft het zelfs bij de meest doorgewinterde journalisten totaal onbekende Puggy er nieuwe fans bij. Muzikaal schiet het alle kanten op, maar het hartverwarmende doorzettingsvermogen wordt vandaag royaal beloond. (AS)

Kensington

Het optreden van de Nederlandse band Kensington gaat meteen vlammend van start op het hoofdpodium. De groep maakte heel wat kilometers in het landelijke livecircuit en die ervaring wordt goed benut op deze grote bühne. Kensington weet ook uitstekende het publiek te bespelen, vooral de enorme hordes meisjes.

Met de springerige popliedjes van beide albums en een enthousiast publiek dat massaal gehoor geeft aan een sitdown, is dit het gedroomde festivaloptreden voor menig artiest. Niet alleen de gillende fanmeisjes vooraan zijn overtuigd na deze geslaagde show van Kensington. (PO)

Alles over Pinkpop l Lezersfoto's op NUfoto l Zelf uploaden