In een uitverkochte 013 geeft Limp Bizkit, tussen alle festivaldata door, maandagavond een show die wordt gedragen door oude hits en voorspelbare covers.

Het is bijna vijftien jaar geleden dat de generatie waar Limp Bizkit zo graag over zingt voor het eerst kennismaakte met de Amerikaanse hiphoprockers. De urgentie is er niet meer en daarom gooit de band het live over een andere boeg. De band probeert vooral vriendjes te worden met zijn publiek.

Frontman en icoon Fred Durst, haast onherkenbaar door zijn warrige baard, praat zich een weg door de set. Hij leidt nummers in en vertelt het publiek nauwkeurig wat ze kunnen verwachten: de 'old school' Limp Bizkit. Zijn geklets haalt de vaart van de show al snel omlaag.

Futloos

Het begin van de show is mede daardoor stroef en futloos. De vijfkoppige band lijkt weinig energie kwijt te willen en speelt zonder overtuiging. Durst zingt onverstaanbaar door zijn microfoon en lijkt tot halverwege het optreden nog aan het opwarmen te zijn.

Ook valt dan op hoe gemakzuchtig en onverschillig Fred Durst kan zijn in zijn shows. Als een lied hem niet bevalt, stopt hij daar net zo snel weer mee. De zanger doet waar hij zin in heeft en maakt dat ook duidelijk aan zijn fans. Toch probeert hij hen zoveel mogelijk bij de show te betrekken.

Covers

Gelukkig haalt Limp Bizkit net op tijd zijn geheime wapens uit de kast. Te beginnen met een opsomming van covers, waarbij The Smashing Pumpkins, George Michael en Rage Against The Machine voorbij komen. Vooral bij de cover van Killing In The Name Of gaat de zaal uit zijn dak.

Toch is het een onwerkelijk verschijnsel: een band die zijn hoogtijdagen ver achter zich heeft liggen en de aandacht van het publiek probeert te winnen met voorspelbare covers van andere bands. Het springende publiek lijkt zich echter goed te vermaken.

Geloofwaardigheid

Vervolgens begint de band langzaam aan zijn verzameling bejubelde hits, die de avond met de juiste energie, sfeer en geloofwaardigheid afsluiten. Het publiek vangt een glimp op van de onvergetelijke show die Limp Bizkit hier had kunnen neerzetten.

Ondanks een vermakelijk en groots einde van het concert, heeft Limp Bizkit zich maandagavond niet van zijn beste kant laten zien. De show komt laat op gang en de nonchalante houding van Durst is storend. Maar daar zal hij zich waarschijnlijk geen seconde druk om maken.