Folkrockzanger David Crosby heeft de wens uitgesproken om voor zijn overlijden nog een tournee te ondernemen met Crosby, Stills, Nash & Young.

De inmiddels 71-jarige zanger is nog altijd op pad met de supergroep bestaande uit Stephen Stills en Graham Nash, maar ziet graag dat Neil Young hen vergezelt.

"Kijk, ik heb misschien nog tien jaar, als ik geluk heb", redeneert Crosby in The Wall Street Journal. "Ik heb hepatitis C, diabetes en een hartziekte, maar ik kan ermee omgaan."

"Ik doe drie dagen per week aan fitness, ik voel me sterk en ik kan het publiek nog steeds vermaken", vervolgt hij. "Mijn droom? Nog één tournee met Crosby, Stills & Nash en mijn vriend Neil." De Canadees voegde zich in 1969 bij de band, die in die bezetting optrad op Woodstock in 1969.

In 1970 verscheen het beroemde album Déjà Vu en drie jaar later keerde Young eenmalig terug voor een tournee, waarvan in augustus een live-cd verschijnt. Vorige week gaf Neil Young met Crazy Horse een concert in de Ziggo Dome. Crosby, Stills & Nash staan in juli op Bospop en in het Forum Theater in Den Haag.