De Spaanse zanger Julio Iglesias heeft op 69-jarige leeftijd niks van zijn Mediterraanse temperament verloren, zo blijkt tijdens zijn concert in Ahoy.

Iglesias, vader van de hedendaagse superster Enrique Iglesias, brak begin jaren zeventig door met een reeks Spaanstalige liefdesliederen, waarvan Un Canto A Galicia de eerste plek bereikte.

Ook Quiereme Mucho kwam op nummer 1 terecht en gedurende de jaren tachtig en negentig bleef de originele latino lover hits scoren. Tijdens zijn huidige wereldtournee zingt Iglesias er een aanzienlijk aantal van.

Te beginnen met een vlammende vertolking van het Mexicaanse liedje Amor, waarvan het origineel reeds uit 1941 stamt. De instrumentatie van het nummer is tekenend voor de andere uitvoeringen die Iglesias laat horen.

Wat meteen opvalt is de enorme hoeveelheid galm die men aan zijn stem heeft toegevoegd. Nu is dat op plaat in de regel ook het geval, maar nergens zo overdadig dat het storend wordt. Dat is hier wel zo.

Goedkoop

Ook het bandgeluid klinkt niet bijzonder mooi. De drums zijn veel te zompig en de kitscherige synthesizerklanken doen goedkoop en gedateerd aan. Bovendien is het zaal- en podiumgeluid niet optimaal afgesteld.

Dat alles weerhoudt Iglesias er niet van om vol passie zijn grootste hits over zijn fans in Rotterdam uit te storten. Hij doet dat op dezelfde passionele wijze die we kennen van zijn oude plaatopnames.

Verticaal vrijen

De Spaanse crooner voelt zich jong op het podium, legt hij in gebrekkig Engels uit. De tango helpt hem hierbij. Hij omschrijft de Argentijnse dans als "verticaal vrijen" en adviseert iedereen om het bij thuiskomt te doen.

Tijdens een van de tangonummers raakt hij zelfs zo oververhit, dat hij een danseres op haar mond zoent. Ook gedurende het duet met zijn 21-jarige achtergrondzangeres gedraagt de oude Iglesias zich als een ware charmeur.

Volendammer

Het nummer To All The Girls I've Loved Before is hem dan ook op het lijf geschreven en ditmaal zingt hij het in duet met Jan Smit, die de vocalen van Willie Nelson voor zijn rekening neemt. Iglesias laat duidelijk blijken de Volendammer te bewonderen.

Nelsons Crazy staat eveneens op de setlist, net als nummers van Jaques Brel, George Harrison, Sting, Elvis Presley en George Michael. Toch zijn het de Spaanstalige liederen waarin zijn vitaliteit het meest tot de verbeelding spreekt.

Bekijk alle ingezonden foto's op NUfoto