Barbra Streisand heeft haar Amsterdamse optreden donderdagavond afgetrapt met het nummer On A Clear Day You Can See Forever.

De 71-jarige diva geeft voor het eerst in de geschiedenis een concert op Nederlandse bodem. In een uitverkocht Ziggo Dome brengt de zangeres liederen uit haar gehele oeuvre ten gehore.

De Ziggo Dome zit vol BN'ers die de kans om de diva in Nederland te zien optreden, niet lieten schieten. Jeroen Krabbé, die Streisand regisseerde in de film The Prince of Tides, is er op uitnodiging van de diva zelf. Dat liet hij weten aan het AD.

Ook onder anderen Claudia de Breij, Leco van Zadelhoff, Danny de Munk, Gerard Joling, Irene Moors, Paul de Leeuw, André van Duin, René Froger en zijn vrouw Natasja zitten in de zaal.

Hotel

Streisand kwam woensdagmiddag in Nederland aan en nam meteen haar intrek in het Amstel Hotel. De diva staat bekend om haar hoge eisen en heeft naar Amsterdam ook een grote entourage meegenomen. Ze startte haar Europese toer vorige week met een optreden in Londen.

Streisands concert van donderdagavond is volledig uitverkocht. Het goedkoopste kaartje is te krijgen voor 95 euro en de beste plaatsen kosten 495 euro per stuk. Voor het concert dat de zangeres maandagavond geeft in Amsterdam, zijn nog kaarten beschikbaar.

Bekijk alle ingezonden foto's op NUfoto