Drummer Joey Covington van Jefferson Airplane is op 67-jarige leeftijd omgekomen bij een auto-ongeluk in Palm Springs, Californië.

Covington reed met zijn auto tegen een muur langs de kant van de weg. Hij droeg geen autogordel en werd na een reanimatiepoging ter plekke doodverklaard, meldt CBS.

Hij was in 1969 een van de oprichters van de bluesrockband Hot Tuna met twee leden van Jefferson Airplane. Bij die band verving hij in datzelfde jaar Spencer Dryden.

Het slagwerk van Covington was voor het eerst bij Jefferson Airplane te horen op het voor die tijd omstreden album Volunteers. In 1971 was hij ook als zanger te horen op Pretty As You Feel, de laatste grote hit van Jefferson Airplane. In 1972 startte hij een solocarrière met het album Fat Fandango.

Toch keerde Covington in de daarop volgende jaren nog geregeld terug bij Jefferson Airplane, dat inmiddels zijn naam veranderd had in Jefferson Starship. Zo schreef de drummer het nummer With Your Love, waarmee de tweede incarnatie van de groep in 1976 een hit in de VS scoorde.