De heren van Bløf beleven bijzonder veel plezier aan het organiseren van het popfestival Concert At Sea. "Ik hoop het over dertig jaar nog steeds te kunnen doen", zegt tekstschrijver Peter Slager tegen NU.nl.

Slager kijkt met bewondering naar Jan Smeets, die al ruim veertig jaar organisator is van Pinkpop. "Er zijn weinig mensen in de Nederlandse muziekbusiness waar ik meer respect voor heb."

"Zoals hij al meer dan veertig jaar op die manier zo'n festival runt, dat is echt heel bijzonder", vindt hij. "Volgens mij geniet hij nog met volle teugen van zijn festival."

"Concert At Sea zijn voor ons de twee leukste dagen van het jaar", aldus zanger Paskal Jakobsen. "En als het niet zo is, valt het tegen", vult Slager aan. "Al kan ik me in het geval van Jan Smeets voorstellen dat de dag ná Pinkpop de leukste dag van het jaar is."

Concert At Sea wordt dit jaar wederom gehouden op de Brouwersdam in Zeeland. Op 28 en 29 juni zijn onder meer Guus Meeuwis, Kane en James Morrison op het festival te zien. Jakobsen stelt dat de muziek nog altijd het belangrijkste aspect van Concert At Sea is. "Maar het verschuift wel meer naar het evenement zelf", denkt hij.

Wijn

"Zelfs als je niet één band leuk vindt, wat bijna niet kan met deze line-up, dan nog denk ik dat je een leuke dag hebt", zegt de zanger stellig. Toetsenist Bas Kennis zegt dat er desondanks in het verleden concessies zijn gedaan. "We hebben wel eens wat water bij de wijn gedaan, maar het programma als geheel werd er beter op", geeft hij toe.

Bløf - Zo Stil (Live @ Concert At Sea 2012)

Ook Peter Slager erkent dat de invulling Concert At Sea niet louter op de smaak van de bandleden berust. "Met mijn persoonlijke muzieksmaak zouden we waarschijnlijk nog geen 10.000 mensen trekken", erkent de bassist, die met zijn collega's jaarlijks 40.000 bezoekers verwelkomt op de Brouwersdam.

Wakker

De afgelopen jaren heeft Bløf bijna alles al meegemaakt wat weersomstandigheden betreft, van zonovergoten edities van Concert At Sea tot stortregen, modder en windhozen. Toch rekent de band op wederom een goede opkomst. "Op dit moment lig ik daar een stuk minder wakker van dan een paar edities geleden", stelt Kennis.

"Het is een riskante tak van sport, laten we het zo zeggen", concludeert Slager. "Tijdens de eerste editie moesten we het wiel op elke plek opnieuw uitvinden." En, zo zegt Bas Kennis, "er moest ook geld bij, zo hier en daar". Inmiddels is Concert At Sea een van de grootste jaarlijks terugkerende muziekevenementen van het land.

Vanzelfsprekend

Traditiegetrouw is Bløf de afsluiter van Concert At Sea en sinds een aantal edities opent de band het festival ook, onder de noemer Cover At Sea. Tijdens dat gedeelte van het festival covert Bløf nummers van andere artiesten. "We vinden het wel vanzelfsprekend", stelt Jakobsen. "Het is geen gegeven, maar het voelt wel logisch."

"Door zelf te openen en af te sluiten heb je een kring, dat voelt wel prettig als organisatoren", stelt drummer Norman Bonink. Ondertussen discussiëren de heren al druk over welke liedjes ze dan moeten gaan spelen. "Het kost meer voorbereiding dan ons reguliere optreden", lacht Peter Slager.

Concert At Sea is op 28 en 29 juni op de Brouwersdam.