Houseproducer en zanger Romanthony is in zijn woning in Austin, Texas aan een nog onbekende oorzaak overleden.

Romanthony, wiens echte naam Anthony Moore luidt, was te horen op de Daft Punk-hit One More Time uit 2000. Ook zong hij op Too Long, het slotnummer van het album Discovery uit 2001.

Moore’s zus bevestigt zijn dood, meldt muzieksite 5 Chicago. De producer bracht begin jaren negentig een handvol singles uit en in 1997 verscheen zijn debuutalbum.

In 1999 verscheen zijn tweede plaat, Instinctual, een samenwerking met DJ Predator. De productiestijl van Romanthony werd omschreven als Jersey Garage, verwijzend naar zijn afkomst uit de Amerikaanse staat New Jersey. Zijn bekendste houseproductie was Let Me Show You Love uit 1994.

Succes

One More Time van Daft Punk werd eind 2000 uitgebracht, aanvankelijk met bescheiden succes in de Nederlandse hitlijsten. In het voorjaar van 2001 bereikte het nummer echter alsnog de veertiende positie in de Mega Top 50. Het was de grootste hit van Daft Punk, tot dit jaar de nummer 2-hit Get Lucky verscheen.

De samenwerking tussen het Franse duo Daft Punk en Romanthony bleek internationaal een groot succes. Zo bereikte One More Time de eerste plek in Frankrijk en Canada. Het werd in Groot-Brittannië van nummer 1 afgehouden door Can’t Fight The Moonlight van LeAnn Rimes.