De Belgisch-Australische zanger Gotye heeft toegegeven dat zijn wereldhit Somebody That I Used To Know hem nu al een miljoen dollar heeft gekost vanwege een sample.

De basismelodie van de wereldwijde nummer 1-hit van Gotye is rechtstreeks gekopieerd uit het intro van het instrumentale Sevilla van Luiz Bonfá uit 1968.

Gotye, wiens eigenlijke naam Wally De Backer luidt, heeft afgesproken 45 procent van alle royalties aan de familie van de overleden Braziliaanse muzikant door te betalen, meldt NOS.

Tot op heden heeft hem dat al een miljoen dollar (circa 800.000 euro) gekost en dat bedrag loopt in de toekomst nog op, daar de familie Bonfá van alle inkomsten van het nummer 45 procent van de royalties ontvangt. Dus ook van coverversies als die van Walk Off The Earth (op het onlangs verschenen album R.E.V.O.).

Somebody That I Used To Know werd eind 2011 uitgebracht als single van het album Making Mirrors. Gotye zingt het nummer samen met de Australische zangeres Kimbra. De hit stond wekenlang op nummer 1 in onder meer de VS, Groot-Brittannië en Nederland. Gotye won er twee Grammy Awards mee.

Luiz Bonfá - Sevilla (1967)