Nadat een holografisch optreden van rapper Tupac Shakur vorig jaar wereldnieuws werd, zijn er dit jaar soortgelijke weergaves te zien van de overleden gangstarappers Eazy-E en Ol’ Dirty Bastard.

De hologrammen van Eazy-E en Ol’ Dirty Bastard zijn in september te zien tijdens het hiphopfestival Rock The Bells in Washington DC, meldt muziekblad Billboard.

De digitale weergave van Eazy-E vertolkt het nummer Foe Tha Love Of $ met rapgroep Bone Thugs-N-Hamony, vooral bekend van de top 10-hit Tha Crossroads.

Ol’ Dirty Bastard wordt postuum herenigd met zijn vroegere groep Wu-Tang Clan, dat in 2000 een grote hit scoorde met Gravel Pit. De in 2004 overleden rapper bereikte zelf de eerste plek van de hitlijsten met zijn gastbijdrage op Ghetto Supastar (That Is What You Are) van Pras Michel.

Het tienjarige hiphopfestival Rock The Bells bevestigt eveneens de komst van levende rappers als Rakim, Common, Kid Cudi en Tyler The Creator. Het hologram van Tupac Shakur was vorig jaar te zien op het Amerikaanse festival Coachella. Hij overleed in 1996.