Rob Bolland blijft vechten voor de royalty's die hij naar eigen zeggen door toedoen van uitgever Willem van Kooten is misgelopen. 

De muziekproducent heeft bij de rechter een verzoek ingediend om platenbaas Tony Berk als getuige op te roepen in de rechtszaak die tegen Van Kooten loopt.

Berk weigert volgens Bolland te getuigen. "Mijn advocaat heeft het hem tot twee keer toe gevraagd en hij heeft nee gezegd." Eric Keyzer, de advocaat van Tony Berk, zegt dat zijn cliënt formeel heeft aangegeven dat hij gewoonweg 'niets zinnigs te melden heeft' met betrekking tot de zaak.

"Hij heeft ooit geprobeerd of hij kon bemiddelen tussen de twee, maar heeft zich later weer teruggetrokken. Zakelijk gezien heeft hij hier niets mee te maken. Hij heeft ook geen kennis van het dossier."

Ondersteund

Bolland bestrijdt dit: "Hij heeft informatie die mijn standpunt ondersteunt. Tony Berk heeft in het verleden gefungeerd als mediator tussen Van Kooten en mij. Ik heb wel vijftig e-mails van hem over deze specifieke zaak. Voor mijn zaak is zijn getuigenis van cruciaal belang, daarom ben ik naar de rechter gestapt. Waarom nu al die moeite om niet te hoeven getuigen? Hij kan toch gewoon vertellen wat hij weet?"

De muziekproducent denkt te weten waarom Berk zich afzijdig houdt. "Willem van Kooten is een grote vriend van hem en hij wil hem niet benadelen."

Wereldhits

Volgens advocaat Keyzer houdt Berk zich aan de uitspraak van de rechter op 30 mei. "Als hij wordt opgeroepen om te getuigen, zal hij dat keurig doen."

Bolland en Van Kooten hebben al jaren een zakelijk conflict. Bolland was samen met zijn broer Ferdi verantwoordelijk voor wereldhits als In The Army Now en Rock Me Amadeus. Volgens de muziekproducent heeft Van Kooten jarenlang de rechten van hun hits in het buitenland geëxploiteerd zonder dat de broers ervan wisten of er toestemming voor hadden gegeven.