De in 2001 omgekomen zangeres Aaliyah is te horen op de nieuwe single van Chris Brown.

De r&b-zanger kondigde dinsdag aan dat hij tot nu toe onbekende geluidsopnamen van Aaliyah gebruikt voor het nummer They Don't Know.

"Ik heb iets heel speciaals voor mijn fans", zei Brown volgens hiphopsite Rap-up. De 24-jarige zanger vertelde vervolgens dat hij de videoclip bij het nummer heeft opgenomen in Los Angeles.

"Hij is opgenomen in een achterbuurt. Ik wil beide werelden bij elkaar brengen en de arme kant van de samenleving prijzen." Of Aaliyah ook in de videoclip te zien is, is nog niet duidelijk.

Vliegtuig

De zangeres kwam in 2001 op 22-jarige leeftijd om. Aaliyah was in de Bahama's om een videoclip op te nemen bij Rock the Boat toen haar vliegtuig neerstortte. Ze scoorde hits als Are You that Somebody? en Try Again. Rock the Boat werd postuum een hit.

Aaliyah was vorig jaar ook al te horen op een single, toen gebruikte rapper Drake geluidsopnamen voor het nummer Enough Said. Chris Brown en Drake liggen al lange tijd met elkaar in de clinch. Naar verluidt hadden ze ruzie over Rihanna, met wie beide heren een relatie hadden.