Peter Kuipers is dolgelukkig nu Anouk namens Nederland door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival. "Het is een fantastisch mens en een fantastische performer", laat de TROS-directeur weten.

"Nu gaan we ervoor. We gaan lekker naar de finale. Wat een wereldwijf."

Anouk werd tijdens de uitslag van de halve finale als laatste finalist  bekendgemaakt. "Het is niet goed voor mijn hart om als tiende uit de envelop te komen", aldus Kuipers.

"Ik denk dat de EBU dat als straf heeft gedaan voor wat er vanochtend is gebeurd!" Dinsdagochtend onthulde TROS-dj Daniël Dekker per ongeluk dat Cornald Maas en Eric van Tijn in de Nederlandse vakjury zitten, iets wat niet bekend mag worden om een eerlijke jurering te garanderen.

Finale

Nederland heeft sinds 2004 niet in de finale gestaan van het Songfestival. "We hebben het eindelijk gered. Anouk is een fantastisch mens en een fantastische performer", zegt Kuipers. "Als je zo hoog in de polls staat, zo'n fantastische zangeres hebt en een geweldig lied, kan het niet waar zijn dat je het niet zou redden."

Anouk liet vorig jaar weten een 'killersong' te hebben geschreven voor het internationale liedjesfestijn. De TROS stuurde de zangeres vervolgens zonder de gebruikelijke voorrondes naar Malmö.